Alegerea nasilor de cununie

Alegerea nasilor de cununie

Cei pe care-i alegeti sa va fie alaturi in ziua in care veti pune bazele unei familii, trebuie sa se ridice la nivelul asteptarilor voastre din toate punctele de vedere. Sa fie persoane de buna credinta, sa stie sa dea sfaturi si sa va ajute de fiecare data cand ai nevoie.

Si atunci se ridica o singura intrebare: cine sunt cei mai potriviti sa se transforme in parintii vostri spirituali? Sa fie oare cei mai apropiati prieteni? Cele mai influente cunostinte? Cei mai instariti oameni pe care-i cunoasteti? E greu de spus.

Daca se poate spune ca exista un anumit trend in materie de nasi, cu siguranta ca traim zilele in care mirii prefera nasi cat mai bine vazuti in comunitate. Asta inseamna ca o limuzina la scara si un cadou consistent nu mai sunt suficiente. Mai nou, nasii trebuie sa-si aduca pe langa contributia materiala la nunta, si una de imagine. Da bine sa spui ca nasii tai sunt sefi de banca, oameni de afaceri sau vedete, nu-i asa? Cu siguranta, insa, nu da bine sa mai adaugi si ca nasii abia ca au mai dat un telefon de cand v-au cununat sau ca au uitat zilele voastre de nastere.

Va propunem 3 sfaturi de care sa tineti cont atunci cand vreti sa luati decizia corecta in alegerea nasilor de cununie:
1. Asezati-va la masa impreuna cu parintii si veniti fiecare cu cate o propunere. Ascultati opiniile tuturor, inventariati avantajele si dezavantajele si incercati sa le puneti in balanta.
2. Aveti mereu in vedere criteriul “gradului de apropiere” fata de perechea la care v-ati gandit. Cu cat va simtiti mai bine in compania celor doi posibli nasi, cu atat acestia sunt mai potriviti sa va devina parinti spirituali.
3. Incercati sa lasati pe cat posibil deoparte criteriul “financiar”. Cu siguranta e important ca nasii sa poata deveni sprijin financiar in caz de nevoie, insa de cele mai multe ori veti avea nevoie de suport moral. Asa ca e bine sa-l primiti de la cei care va cauta zilnic, va sprijina mereu si nu va refuza niciodata.

De fapt, nasii nu sunt doar o pereche-martor la bucuria din ziua in care spuneti DA.
In final, ei ar putea ramane singurul sprijin pe care-l veti mai avea atunci cand cei care v-au dat viata vor disparea.